Pet mesta za pauzu na putu ka Nacionalnom parku Tara

Pet mesta za pauzu na putu ka Nacionalnom parku Tara

 Dobrodošli na nezaboravno putovanje do Nacionalnog parka Tara, jednog od najlepših prirodnih dragulja Srbije. Na putu ka parku, očekuju vas mnoge znamenitosti koje će vam oduzeti dah i pružiti vam neverovatna iskustva. U ovom blogu, istražićemo neka od najupečatljivijih mesta koja se mogu videti na tom putu. Od vidikovca "Kapija Podrinja" do čarobne Kucice na Drini, pripremite se da se prepustite prirodi i osetite njen čarobni dodir.

Ove lokacije se odnose na putovanje ka nacionalnom parku Tara preko Valjeva, Bajine Bašte, pored hidroakumulacije Perućac ka Miratovcu.

 

 

1. Vidikovac "Kapija Podrinja": Jedno od nezaobilaznih mesta koje treba posetiti na putu ka Nacionalnom parku Tara je impresivni vidikovac "Kapija Podrinja". Nalazi se u blizini Bajine Bašte. Sa ovog vidikovca pruža se zadivljujući pogled na prostrane doline i prelepe planinske vrhove koji okružuju područje. Ova neverovatna panorama često oduzima dah posetiocima i pruža nezaboravno iskustvo. Vidikovac je nedavno uređen, sadrži platformu, tablu sa informacijama i fiksiran dvogled za ragledanje krajolika.

2. Kućica na Drini: Kućica na Drini je jedinstvena drvena kuća smeštena na malom ostrvu usred same reke Drine. Ova kućica postala je prava atrakcija i simbol tog područja. Izgrađena je 1968. godine od strane grupe prijatelja koji su želeli da stvore neobičan odmor na reci. Kućica je izdržala brojne vremenske uslove i poplave tokom godina, više puta je obnavljana, a postala je omiljeno mesto i za fotografske entuzijaste.

3. Reka Vrelo: Reka Vrelo je jedna od prirodnih lepota koje ćete otkriti na putu ka Nacionalnom parku Tara. Dugačka je oko 365 metara ( zato nosi i naziv “Reka godina” i jedinstvena je po tome što izvire iz podnožja planine Tare, formirajući malo jezero koje potom teče kroz slikovitu klisuru sve do uliva u reku Drinu. Ova čista i bistra reka pruža izuzetne prizore, a šetnja duž njene obale omogućava vam da se povežete s prirodom na jedinstven način.

4. Hidroakumulacija Perućac: Hidroakumulacija Perućac, smeštena na reci Drini. Izgrađena je 1966. godine kao deo hidroenergetskog sistema na reci Drini. Hidroakumulacija je stvorila prelepo jezero koje se prostire preko 12 kilometara i okruženo je netaknutom prirodom. Na obali se nalazi nekoliko restorana i kafića, gde posetioci mogu uživati u ukusnoj hrani i piću dok se dive pejzažu i šumovima koji ih okružuju.

5. Zelenika: Kada nastavite od Perućca ka Miratovcu, pored samog puta očekuje vas vidikovac Zelenika. Sa vidikovca Zelenika, koji se nalazi u Nacionalnom parku Tara, pruža se spektakularan pogled na jezero Perućac, prostrane doline i kanjone, kao i na reku Drinu koja se provlači kroz slikoviti pejzaž. Takođe možete uživati u impresivnom pogledu na okolne planinske vrhove i guste šumske predele. Ovaj vidikovac pruža izuzetno fotogenične prizore i idealno je mesto za uživanje u prirodi i pravljenje neverovatnih fotografija.

Sledeća stanica je Miratovac, odakle krećemo avanturu obilaska prelepih vidikovaca Nacionalnog parka Tara, o čemu možete pročitati u narednom blogu.

Nazad na blog

Ostavi komentar

Komentari će biti odobreni pre objave